ANDA MENCARI KHIDMAT UPAH HAJI?
berpengalaman dalam menyediakan khidmat Upah Haji & Umrah dengan telus dan amanah
BADAL HAJI - HADIAH TERBAIK UNTUK YANG TELAH MENINGGAL DUNIA
Kematian adalah pengakhiran buat simati, namun 3 perkara yang terus mengalirkan pahala adalah ILMU yang bermanfaat, SEDEKAH jariah dan DOA ANAK yang soleh.
Riwayat Bukhari dan Muslim
Abdullah bin Abbas meriwayatkan bahawa seorang wanita dari Khas`am datang menemui Nabi s.a.w. dan berkata: “Wahai Rasulullah! Di antara amalan-amalan yang difardukan oleh Allah ke atas hamba-Nya ialah haji yang dikenakan ke atas bapa saya yang sudah tua dan tidak mampu menaiki kenderaan untuk melakukannya, bolehkah saya berhaji untuknya?” Jawab Rasulullah s.a.w.: ”Ya!”
Previous
Next

BADAL HAJI

Mari berhenti sebentar, dan ingatlah orang orang tersayang, ahli keluarga kita yang telah meninggal dunia

MAKSUD BADAL HAJI

melakukan ibadah haji bagi pihak orang lain. Upah haji ini harus dilakukan sekiranya seseorang itu telah memenuhi syarat-syarat wajib menunaikan haji, tetapi tidak dapat melaksanakannya kerana sebab-sebab tertentu. Hajinya boleh ditunaikan oleh warisnya atau orang lain. 

SYARAT-SYARAT

 1. Meninggal Dunia – Seseorang yang telah memenuhi syarat wajib menunaikan haji tetapi tidak melaksanakannya tanpa sebarang halangan atau uzur syar’ie kemudian dia meninggal dunia, kewajipan haji tetap tidak gugur. Ibadah hajinya hendaklah ditunaikan oleh warisnya atau orang lain.
   
 2. Tidak Mempunyai Keupayaan Fizikal – Orang yang sakit tidak ada harapan sembuh, tua dan sebagainya. Orang lelaki atau perempuan harus menjadi wakil kepada orang lain untuk menunaikan haji, tetapi mereka disyaratkan menunaikan hajinya terlebih dahulu. Orang yang mengupah haji itu boleh tediri daripada orang yang hidup tetapi uzur atau warisnya bagi yang telah meninggal dunia.

HIKMAH BADAL HAJI

 1. Memberi peluang kepada orang sakit yang tidak ada harapan sembuh dapat mengupah orang lain mengerjakan haji bagi pihaknya.
   
 2. Orang tua yang hilang upaya dapat mengupah orang lain menegerjakan haji bagi pihaknya.
   
 3. Memberi peluang kepada anak atau ahli keluarganya berbakti kepada ibu bapa atau keluarga yang telah meninggal dunia.

Dari Ibnu Abbas ra bahawa Rasulullah SAW bersabda, Sesiapa yang mengerjakan Haji bagi pihak kedua ibubapanya atau melunaskan hutang mereka maka dia akan dibangkitkan di Hari Kiamat bersama dengan Al-Abrar (orang-orang yang dekat dengan Allah swt).

BADAL HAJI

RM 1800 00
PAKEJ
 • SIJIL BADAL HAJI
 • AIR ZAM ZAM
 • AL QURAN
 • SEJADAH
 • MINYAK WANGI
 • TASBIH
 • KOPIAH
 • SERBAN
KAMI AKAN MEMBERI RESIT BAYARAN SELEPAS BAYARAN DITERIMA. SEMUA HADIAH DIATAS AKAN DIBERI SELEPAS SELESAI IBADAH HAJI
PAKEJ MURAH

KENAPA ANDA PERLU MENGGUNAKAN SERVIS KAMI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Sekiranya  anda sebarang persoalan boleh hubungi Coach Ayongzul. In sya Allah akan Coach Ayongzul cuba membantu
Scroll to Top